Páginas

10 de julio de 2015

Inici del taller "Crea el teu 1er escenari de #RealitatVirtual inmersiva" al C.C. Convent de Sant Agustí (BCN)

Ahir va tenir lloc l'inici del taller "Crea el teu 1er escenari de Realitat Virtual (VR) inmersiva", per part de l'equip de All VR EducationUn taller que, en el marc de la #MACbcn (II Mostra simultània d'Art Digital de Barcelona), anirem desenvolupant durant els dijous d'aquest mes de juliol, de 17h a 21h, al C.C. Convent de Sant Agustí (BCN).

Els participants al taller, tras una breu introducció per situar-los vers en què consisteix la Realitat Virtual inmersiva, quins són els seus origens i quin és el seu present i futur, com a primer pas, van crear-se el seu dispositiu cardboard, per poder veure exemples del que aquesta tecnologia permet generar. 

Aquest dispositiu els hi permetrà poder anar testejant les .apks que generaran durant el curs. També van realitzar una demo amb Oculus Rift, mentres instal·laven els programari necessari a cadascun dels seus ordinadors. 

Seguidament, vàrem sumergir-nos ja de ple en el programari que utilitzaran durant les sessions del curs, Unity 3D, per tal de començar a explorar inicialment algunes de les opcions que aquest software ofereix i poder familiaritzar-se amb aquest, tot de cara a poner anar pensant en el projecte que cadascun d'ells anirà perfilant fins a la finalització del taller.

Podem dir que és un grup molt maco i heterogeni (pertanyen a diferents sectors, abarquen diferents edats i compten amb diverses competències...). De ben segur, enrequiran les dinàmiques de les sessions que durem a terme conjuntamente durant aquest mes, aportant idees molt fresques i innovadores, tal i com ahir vàrem poder contrastar. 

Tots comparteixen l'opinió de que la Realitat Virtual inmersiva és un mitjà innovador que té moltíssimes potencialitats per a diferents àmbits i, l'aspecte principal que també volem destacar: tenen moltíssimes ganes d'aprendre i venen amb molta motivació!  



Seguim! :)

Equip All VR Education.